گیربکسهای اتوماتیک بعنوان انتخاب اول بیشتر رانندگان در سراسر دنیا درنظر گرفته میشوند. راحتی ، تعویض بدون دردسر و قابلیت دسترسی ،از مزایای استفاده آن نسبت به گیربکس دستی ( سه پداله ) است.
گیربکس های اتوماتیک با مکانیزم ساده تغییر دنده شروع به کار کرد. این گیربکس ها به دلیل مصرف سوخت پایین شناخته شدند . گیربکس اتوماتیک پس از سال ها پیشرفت ، به عنوان انتخاب اول رانندگان به خاطر عملکرد و کارایی بالا تبدیل شده است.
تعویض دنده سریعتر نسبت به گیربکس دستی، باعث شده است که تولید کنندگان گیربکس خودرو با استفاده از رایانه گیربکس و تعداد زیادی سنسور برای تعیین نقاط بهینه تعویض دنده به این نتیجه برسند که، گیربکس دنده دستی را به عنوان گزینه ای نامعقول با عملکردی پایین کنار بگذارند. همچنین با قرار دادن ، رایانه ها و سنسورهای هوشمند در نقاط مختلف گیربکس سعی کرده اند که انتخاب دنده مناسبتر را برای حداکثر صرفه جویی در مصرف سوخت در اولویت قرار می دهند.
از نظر ظاهری ، ممکن است به نظر برسد که گیربکس های اتوماتیک فقط به انتخاب دنده اتوماتیک محدود می شوند ، اما انواع بسیاری وجود گیربکس های اتوماتیک وجود دارد که تقریباً در انواع وسایل نقلیه لوکس و ارزان قیمت به چشم میخورد. بیایید نگاهی به هر یک از آنها بیندازیم و ویژگی های آنها بررسی کنیم و چند نکته مهم را در مورد کاربردهای آنها بیاموزیم. با فیکس خودرو همراه باشید.
گیربکس اتوماتیک سنتی
این گیربکس اتوماتیک که بیشتر به عنوان گیربکس مبدل گشتاور شناخته می شود . این سیستم انتقال قدرت از کوپلینگ سیال هیدرولیک یا مبدل گشتاور برای تعویض دنده ها به جای کلاچ استفاده می کند. ECU (واحد کنترل موتور) مستقیماً به این مکانیزم متصل است تا امکان کنترل بی نقص و دقیق موتور خودرو را فراهم کند.
گیربکس اتوماتیک دستی
شاید شما این مورد را بعنوان گیربکس نیمه اتوماتیک را بشناسید ، اما نامهای دیگری نیز دارد. در این نوع گیربکس اتوماتیک از تنظیمات کلاچ و دنده مشخصی استفاده می شود ، اما از سنسورها ، محرک ها ، پردازنده ها و پنوماتیک برای شبیه سازی استفاده از دنده دستی استفاده می شود. این نوع وسایل نقلیه به دلیل عملکرد تند موتور در سرعت های پایین و شتاب بالا شناخته می شوند ، اما ممکن است در مسافت های طولانی، مصرف سوخت بالایی داشته باشد که بهروری پایینی نسب به دیگر گیربکس ها خواهد داشت.
سیستم انتقال قدرت پیوسته (CVT)
گیربکس CVT با استفاده از تسمه یا یاتاقان به جای چرخ دنده های فولادی ، یک گیربکس متغیر پیوسته است که امکان تعویض دنده بدون بی نقص را با نسبت های مختلف وابسته به دور موتور یا RPM فراهم می کند. این مدل گیربکس باعث ایجاد حداکثر کارایی و شتاب مداوم در خودرو خواهد شد ، که گزینه مناسبی برای کاهش و بهبود مصرف سوخت خودرو می باشد. با این حال ، صدای موتور در این خودرو ممکن است زیاد و آزار دهنده باشد.
گیربکس دو کلاچه (DCT) یا گیربکس نیمه اتوماتیک
گیربکس دابل کلاچ یا گیربکس دو کلاچه DCT ترکیبی از یک سیستم انتقال قدرت اتوماتیک و دستی است. گیربکس دو کلاچه فاقد مبدل گشتاور است. در عوض ، از دو محور جداگانه با کلاچ های خاص خود برای تعویض دنده ، یکی برای دنده های شماره فرد و دیگری برای دنده های شماره زوج استفاده می کند. تعویض دنده های بالاتر و پایین بصورت یکپارچه است ، DCT یک گیربکس خشک است که ممکن است پس از چندین هزار کیلومتر به علت سایش سر و صدا ایجاد شود .
گیربکس تعویض مستقیم (گیربکس اتوماتیک DSG)
با استفاده از تنظیمات مشابه گیربکس دو کلاچه ، یک گیربکس دنده مستقیم یا گیربکس تعویض مستقیم DSG از دو کلاچ استفاده می کند که به طور متناوب در تعویض دنده ها جدا می شوند. این تنظیمات باعث تعویض سریع و نرم دنده ها خواهد شد که شتاب بهتر و بالاتری ارائه میدهد. در سیستم های مدرن همچنین بازدهی مصرف سوخت بهبود پیدا کرده است، که بهروری و کارایی بهتری نسبت به گیربکس دستی داشته باشد. سیستم DSG یک گیربکس تر است ، بنابراین تا زمانی که روغن گیربکس را به صورت منظم تعویض کنید، انتظار چندین دهه کارایی خوب از گیربکس خود را داشته باشید.
گیربکس تیپ ترونیک (نیمه اتوماتیک یا دو حالته)
گیربکس تیپ ترونیک در دهه 90 توسط پورشه معرفی شد. عملکرد گیربکس تیپ ترونیک مشابه جعبه دنده دستی است ، با این تفاوت که از مبدل گشتاور به جای پدال کلاچ استفاده می کند. گیربکس تیپ ترونیک یک حالت برای تعویض دنده به صورت اتوماتیک و یک حالت برای تعویض دنده توسط راننده فراهم کرده است. در این گیربکس یک حالت ویژگی ایمن وجود دارد که باعث می شود راننده در هنگام تعویض دنده ، با دور موتور بالا به گیربکس آسیب نرساند.
واقعا مطالب مفید و کار آمدی در سایت استفاده شده با تشکر فراوان