ماکسیما سدان محبوب و پرفروش گروه خودروسازی نیسان است که برای اولین بار در سال 1381 وارد بازار ایران شد. این خودرو به لطف ظاهر جذاب و مشخصات فنی خوب نظرها را به خود جلب کرد و هنوز به عنوان یک خودرو با کفیفت یاد میشود. در این مطلب به موضوع تعمیر گیربکس ماکسیما، مشخصات فنی، خرابیها عمده گیربکس و راههای جلوگیری از خرابی گیربکس صحبت خواهیم کرد. با فیکس خودرو همراه باشید.
بررسی نیسان ماکسیما
ماکسیما این سدان جذاب ژاپنی تاکنون در هشت نسل توسط نیسان تولید و به بازار عرضه شد. هم اکنون نیز نیسان قصد بازنشسته کردن نیسان ماکسیما را دارد و برنامه ای برای ادامه تولید این خودرو پرطرفدار ندارد. نسل پنجم ماکسیما در ایران در سال 1381 به تولید انبوه رسید و تا سال 1391 ادامه داشت. متریال به کار رفته در ساخت اجزای کابین ماکسیما مرغوب بوده و کیفیت مونتاژ هم در حد قابل قبولی بود. اما در این خودرو خبری از گرمکن صندلی و فرمان، کروز کنترل، مانتیور لمسی، حافظه صندلی، ایربگهای پردهای و غیر نبود.
پیشرانه ماکسیما
این خودرو در زمانی که تولید میشد به لحاظ فنی و موتوری از مشخصات خوبی برخوردار بود. پیشرانه ماکسیما 2988 سیسی 6 سیلندر میباشد که قادر است 200 اسب بخار قدرت و 271 نیوتنمتر گشتاور را تولید نماید. این پیشرانه از نوع DOHC بوده که با آرایش خورجینی طراحی شده است و هر سیلندر با 4 سوپاپ در ارتباط است.
گیربکس اتوماتیک ماکسیما
ماکسیما به گیربکس 4 سرعته اتوماتیک مجهز بوده که نیروی تولید شده پیشرانه را به چرخهای جلو منتقل میکند. این خودرو در حالت اتوماتیک قادر است از حالت سکون در عرض 8.7 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد. ماکسیما از یک گیربکس دستی نیز بهره میبرد که چابکی بهتری نسبت به حالت اتوماتیک دارد و در عوض مصرف بالای کلاچی نیز دارد. گیربکس این خودرو تیپ ترونیک نبوده اما در حالت های دنده 1 و 2 بهره میبرد که برای محدود کردن دنده های در مسیرهای ناهموار و با شیب بالا در نظر گرفته شده اند.
با توجه به قدیمی بودن تکنولوژی ساخت گیربکس این خودرو نباید انتظار بالایی از آن داشت. با رشد تکنولوژی آپدیتهای بسیار زیادی در قسمت کامپیوتر گیربکس داده شده است تا تعویض دنده ها به درستی و نرم تر از گذشته صورت گیرد و از طرفی مصرف سوخت و هزینههای جانبی خودرو کاهش یابد. پس از گذشت چندین سال از تولید از خودرو و کارکرد بالای گیربکس آن، این خودروها عموما نیازمند تعمیر گیربکس ماکسیما و نگهداری منظم تری هستند.
خرابیهای عمده گیربکسهای اتوماتیک
- گیرکردن دنده در حالت پارک
- تعویض دنده به تاخیر
- ضربه شدید در هنگام تعویض دنده
- تغییر رنگ و حالت روغن گیربکس
- خلاص شدن گیربکس
- روشن شدن چراغ خطر گیربکس
- کاهش شتاب خودرو
راههای جلوگیری از خرابی گیربکس اتوماتیک
- پرهیز از دستکاری در سیستم برقی خودرو
- پرهیز از موتورشویی و صدمه زدن به قسمتهای برقی و سنسورها
- در هنگام حرکت فشار زیادی به گیربکس وارد نکنید
- سرویسهای روغن و صافی روغن گیربکس را به صورت منظم انجام دهید
- از روغن گیربکس باکیفیت در گیربکس استفاده کنید
- هنگام توقف خودرو را یکباره در حالت پارک قرار ندهید. ابتدا وزن خودرو را روی ترمز دستی گذاشته و سپس دنده را در حالت پارک قرار دهید.
موارد فوق از خرابی زودرس گیربکس ماکسیما جلوگیری خواهند کرد و در صورت انجام خودرو تا چندین سال نیازمند تعمیر گیربکس ماکسیما نخواهید بود.
تعمیر گیربکس ماکسیما
تعمیرگاه فیکس خودرو برای تعمیر گیربکس اتوماتیک و مخصوصا تعمیر گیربکس ماکسیما 20 هزار کیلومتر یا یک سال گارانتی ارائه میکند. دقت داشته باشید تعمیر و سرویس دورهای گیربکس میبایست زیر نظر کارشناس با تجربه و در یک تعمیرگاه تخصصی صورت گیرد تا از هرگونه خطا در انجام آن جلوگیری شود.