تعمیر گیربکس لندرور

تعمیرات گیربکس لندرور

چه زمانی برای تعمیر گیربکس لندرور مناسب است؟

در مطلب تعمیر گیربکس اتوماتیک توضیح داده شد، که تعمیر گیربکس لندرور و عیب یابی گیربکس لندرور جزو مواردی هستند که نیازمند دقت و بررسی مداوم می‌باشد. با فیکس خودرو همراه باشید.

انتخاب یک تعمیرگاه گیربکس معتبر جزو موارد مهم در تعمیر خودروی شماست. گیربکس‌های اتوماتیک به عنوان انتخاب اول بیشتر رانندگان در سراسر دنیا هستند. راحتی ، تعویض بدون دردسر و قابلیت دسترسی ،از مزایای استفاده آن نسبت به گیربکس دستی یا معمولی است. در ابتدا گیربکس‌های اتوماتیک با مکانیزم ساده تغییر دنده شروع به کار کردند. این گیربکس ها به دلیل مصرف سوخت پایین شناخته شدند و پس از سال‌ها پیشرفت ، به عنوان انتخاب اول رانندگان به خاطر عملکرد و کارایی بالا تبدیل شدند.

گیربکس اتوماتیک با عملکردی بهینه

تعویض دنده سریعتر نسبت به گیربکس دستی، باعث شده است که تولید کنندگان گیربکس خودرو با استفاده از رایانه گیربکس و تعداد زیادی سنسور برای تعیین نقاط بهینه تعویض دنده به این نتیجه برسند که، گیربکس دنده دستی را به عنوان گزینه ای نامعقول با عملکردی پایین کنار بگذارند. همچنین با قرار دادن رایانه‌ها و سنسورهای هوشمند در نقاط مختلف گیربکس سعی کرده‌اند که انتخاب دنده مناسب‌تر را برای حداکثر صرفه جویی در مصرف سوخت در اولویت قرار دهند.

سیستم انتقال قدرت (یا گیربکس اتوماتیک که بخشی از سیستم انتقال قدرت است) و موتور خودرو از جمله مهمترین مواردی هستند که باعث می شود خودرو شما از حرکت بایستد. اگر گیربکس اتوماتیک و موتور خودرو عملکرد مناسبی نداشته باشند ، خودرو شما توان حرکت ندارد. توجه به این موضوع از این جهت بسیار حائز اهمیت است که در صورت بروز مشکلات جرئی در گیربکس اتوماتیک با عیب‌یابی صحیح از خرابی‌های بزرگ‌تر و مهم‌تر جلوگیری خواهید کرد و در هزینه‌ تعمیر گیربکس لندرور صرفه جویی کنید.

باید این نکته را مدنظر داشت که حفظ و نگهداری گیربکس اتوماتیک بسیار اهمیت دارد، زیرا روغن داخل آن به مرور فرسوده خواهد شد. از این جهت موارد مهمی را که در گیربکس به وجود می‌آیند به صورت زیر دسته بندی کردیم. موارد زیر از نشانه های خرابی در گیربکس لندرور است که در صورت بروز هریک می بایست به نزدیکترین تعمیرگاه گیربکس لندرور مراجعه نمائید:

موارد زیر از نشانه های خرابی در گیربکس لندرور است:

  • سطح پایین روغن گیربکس
  • رنگ و شرایط روغن گیربکس
  • نشتی روغن گیربکس
  • لغزش در هنگام حرکت
  • تاخیر زیاد در موقع حرکت
  • روشن شدن چراغ گیربکس
  • صدای ناله، زوزه و سوت گیربکس
  • بوی سوختگی از گیربکس
  • حالت اضطراری گیربکس (معمولا گیر کردن در دنده 3)
  • کم شدن شتاب خودرو

موارد مهم در تعمیر و نگهداری گیربکس

سوالات متداول گیربکس اتوماتیک

حالت اضطراری گیربکس لندرور چه معنایی می باشد ؟

در زمانی که خودرو دچار نقص فنی می‌شود، کامپیوتر گیربکس دستور می‌دهد تا گیربکس به حالت دنده 3 منتقل شود، تا فشار کمتری به گیربکس وارد شود و از خرابی های بیشتر جلوگیری کند. از طرفی راننده از این موضوع آگاه شود و خودرو رو به تعمیرگاه منتقل کند.

لرزش خودرو لندرور هنگام حرکت ناشی از چیست ؟

لرزش خودرو در بعضی مواقع علتی غیر از خرابی گیربکس دارد مثل، خرابی در دسته موتور یا خرابی در پلوس. اما موارد دیگر نظیر بکسواد کردن (هرز چرخیدن) صفحه کلاچ‌ها می تواند علت مهم دیگری باشد. بکسواد زمانی رخ می‌دهد که صفحه کلاچ بین فلایویل ودیسک کلاچ بلغزد.

چرا گیربکس لندرور گاز هرز می‌خورد ؟

علت اصلی گاز هرز مشکل در کلاچ خودرو می باشد. علت این خرابی کم بودن و یا نرسیدن روغن کافی پشت کاسه کلاچ‌ها، فرسودگی و مستهلک شدن صفحه کلاچ‌ها به وجود می‌آید.

چرا گیربکس لندرور زوزه می‌کشد ؟

صدای زوزه گیربکس می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد از جمله تیز شدن دنده‌ها (مجموعه دنده سیاره‌ای و دنده‌های دیفرانسیل) به خاطر کارکرد بالا و فشار روغن می باشد. زوزه کشیدن گیربکس در خودروهای نو معمولا به علت کیفیت ذاتی گیربکس است. علت دیگر کیفیت بد مونتاژ و در نهایت عدم درگیری صحیح سطوح چرخ‌دنده‌ها با یکدیگر است.

چرا گیربکس لندرور تقه می‌زند ؟

علت اصلی تقه زدن گیربکس اتوماتیک ناشی از ایراد برقی است. این ایراد در valve body (که به اصطلاح به آن ساعت گیربکس می‌گویند) باعث برهم خوردگی استاندارد فشار روغن گیربکس می‌شود. در بعضی خرابی و یا پارگی در دسته موتورهای گیربکس می‌تواند عامل دیگری در تقه گیربکس باشد.

چرا گیربکس لندرور خلاص می‌شود ؟

خلاص شدن گیربکس اتوماتیک به معنی خارج شدن از D و قرار گرفتن در حالت N می‌باشد. مواردی مثل خرابی دنده‌های گیربکس، بریدن دنده پمپ روغن (اویل پمپ) خراب شدن توربین، هرز شدن پلوس، نداشتن روغن در گیربکس می‌باشد.

سرویس دوره ای روغن گیربکس لندرور شامل چه مواردی می باشد ؟

سرویس دوره ای شامل بازدید روغن ، تعویض روغن و تعویض فیلتر گیربکس اتوماتیک می باشد. که در شرایط استاندارد باید هر 20 هزار کیلومتر تا 30 هزار کیلومتر باید انجام شود.